Saturday, June 30, 2012

Lihtne seljanka

Koostis:
  • 3 suurt sibulat (ca 400g)
  • 4 sl õli
  • pool tassi kuuma vett (1dl) 
  • 1 liiter kuuma vett
  • 100 g paksu kontentreeritud tomatipastat (võib vabalt ka 2 dl vedelat püreed kasutada)
  • 2 tk veiseliha- puljongikuubikut
  • 3 tk loorberilehte
  • 10 tera musta pipart
  • 3 tk hapukurki
  • 200 gr viinerit   
  • 200 gr Krakovi vm suitsuvorsti
  • törts sidrunimahla
  • musti oliive
  • *praejääke  
Valmistamine:
Sibul viilutada.
Kuumutada potis õli, lisada sibulad ning praadida mõned minutid tasasel tulel, kuni sibul pehmenema hakkab.
Lisada kuum vesi, pipraterad ja loorberilehed.
Hautada tasasel kuumusel umbes veerand tundi, kuni sibulamass on pehme ja kuldkollane.
Lisada tomatipüree ja hautada tasakesi veel mõned minutid.
Lisada ülejäänud keev vesi ja puljongikontsentraat, tükeldatud hapukurgid, oliivid, tükeldatud suitsuvorst, viinerid ja praejäägid.
Lasta seljankal aeglaselt keema tõusta, siis alandada kuumust ja lasta kaane all 10 minutit tasakesi podiseda. Maitsesta lõplikult, soovi korral lisa veidi sidrunimahla.
Ja loomulikult serveerida hapukoorega! :)

Retsept nami-namist. http://www.nami-nami.ee/Recipe/View/5375

No comments:

Post a Comment